Irány a sereg!

sereg

A Magyar Honvédség jövőbeli célkitűzése, hogy az ország mind a 197 járása rendelkezzen egy századnyi kiképzett, tartalékos katonai erővel. A járási századokhoz várják mindazok jelentkezését, akik, civil életük – munkájuk vagy tanulmányaik megtartása – mellett felkészülnek, kiképzettséget szereznek, és ha szükség van rájuk, azonnal készen állnak aktívan részt venni a lakókörnyezetük és közösségük védelmi feladataiban.

A felkészítés modulrendszerű, egymásra épülő elméleti és gyakorlati ismereteken alapuló kiképzési folyamat, melynek során általános katonai ismeretanyagot és honvédelmi felkészítést kapnak a résztvevők. A felkészítési foglalkozások helyben, a járásban vagy a megyében történnek, évente összesen 20 napban. A felkészítések során olyan, a civil életben is hasznos elméleti és gyakorlati tudást kapnak, mint például egészségügyi ismeretek, tereptan és tájékozódási ismeretek, közelharcoktatás.

A területvédelmi tartalékosok szükség esetén veszély-, és katasztrófahelyzetben alkalmazhatóak, de rendezvénybiztosítási, toborzási, illetve különböző díszelgési feladatokban is részt vesznek. A szolgálatot vállalók különböző juttatásokban részesülnek, így megilleti őket szerződéskötési, illetve éves rendelkezésre állási díj, valamint behívásuk idején a tényleges szolgálatért járó illetményre jogosultak.

A katonai hivatás iránt érdeklődők több szolgálati forma közül is választhatnak, és fontos tudni, hogy ezek között átjárhatóság van. Ha valaki kipróbálja magát például területvédelmi tartalékosként és annyira megtetszik neki az „egyenruhás élet”, hogy komolyabb, esetleg hivatásszerű formában szeretne ezen a pályán maradni, többféle lehetőséget tud a hadsereg számára ajánlani, legyen fiatalabb vagy idősebb az illető.

A honvédség nyújtotta lehetőségekről, a katonai szolgálat formáiról – köztük az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatról – további információt a www.iranyasereg.hu oldalon találhatnak az érdeklődők. Jelentkezni személyesen a Kormányablakokban és a megyeszékhelyeken lévő toborzó ügyfélszolgálatokon lehet. Egerben a Hatvanasezred utca 3. szám alatt található toborzó ügyfélszolgálaton várják az érdeklődőket.

A hevesi toborzás időpontja:

– január 11. (péntek) 14-18 óráig,

– január 12. (szombat) 10-15 óráig

 

Helyszín: Művelődési Központ, Heves

 

forrás: hevesihirportal.hu