A Bosch is átalakítja a termelését a víruskrízisben

bosch

Kollektív szabadságkiadással és munkaóra-áthelyezéssel próbálja megoldani a koronavírus miatt kialakult helyzetet a hatvani Bosch-gyártelephely, amely több, mint 5000 főt foglalkoztat eredendően, de a járvány miatt részlegesen leáll a következő időszakban, írja a merce.hu.

A részleges leállásban érintett dolgozóknak egyelőre fizetett szabadságot adott ki a munkáltató, a kimaradt munkaórákat pedig átcsoportosítja későbbre. A Bosch többi telephelyet még nem érinti a leállás, a magyarországi Bosch-csoport többi termelő kapacitása egyelőre változatlanul működik. 

A telephelyeken minden hatósági rendelkezést követ a vállalat és tovább szigorította a belépés szabályait is. A Bosch Healthcare Solutions a Randox Laboratories-zal együttműködve közben kifejlesztette a világ egyik első teljesen automatizált, a Covid-19-et szűrő molekuláris diagnosztikai vizsgálatát — számolt be a német Handelsblatt. „A Covid 19 gyorsteszttel szeretnénk hozzájárulni a koronavírus-fertőzés gyors visszaszorításához.

A fertőzött betegeket így gyorsabban lehet azonosítani és elkülöníteni  mondta Volkmar Denner, a Bosch igazgatója a lapnak. A cég közlése szerint a gyorsteszttel a koronavírus-fertőzés két és fél órán belül — a mintavételétől az eredményig — meghatározható. A gyorsteszt közvetlenül a kezelési helyen elvégezhető, így a Bosch szerint az időigényes szállítási útvonalakra sincsen szükség.

 

Forrás: Hatvanonline